24.03.2016

          

 

COMUNICAT

 

           

             

             

             Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ERLI ZSOLT CSABA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

            În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

            În perioada ianuarie – februarie 2016, în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin folosire de nume și calități mincinoase, inculpatul Erli Zsolt Csaba a indus în eroare, în mod repetat, reprezentanții persoanei vătămate SC M.S. SRL, condiții în care persoana vătămată a procedat la efectuarea a trei livrări de mărfuri, în valoare de 18.579 de lei. De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul a falsificat un ordin de plată, formular tipizat al unei unități bancare, atestând în mod nereal transferul sumei de 6.308 lei în contul bancar al persoanei vătămate.

             

            Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Baia Mare.

 

            Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.