26.09.2016

          

 

COMUNICAT

 

 

    

             

       Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 20.09.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului VARGA CĂTĂLIN pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

  

            Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 18.09.2016, inculpatul Varga Cătălin a exercitat acte de violență asupra agenților de poliție – persoanele vătămate T.A.I. și C.L.M., care fiind de serviciu au fost sesizați prin SNUAU 112, în jurul orei 20.37, pentru a interveni la aplanarea unei situații conflictuale în localitatea Sălsig. Urmare loviturilor aplicate de inculpat agentului de poliție T.A.I., acesta a suferit  leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 22-25 zile de îngrijiri medicale.

 

            La data de 20.09.2016, dosarul a fost înaintat instanței cu propunere de arestare preventivă în lipsă, cerere admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Baia Mare.

                       

            Precizăm că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.