27.01.2016

          

 

COMUNICAT

 

           

       

             

        Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CĂLĂUZ ANTONICĂ NELU, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

 

            În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

            În data de 07.01.2016, în jurul orei 20.10, inculpatul Călăuz Antonică Nelu a aplicat o lovitură cu pumnul persoanei vătămate R.D.M., lucrător de poliție ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 108 A, pe raza localității Gârdani, județul Maramureș. Persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 9-10 zile de îngrijiri medicale.

 

 

            Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Baia Mare.

 

            Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.