31.03.2016

          

 

COMUNICAT

 

 

    

             

             Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au dispus, la data de 31.03.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului IEPAN PETRU, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. La aceeași dată, față de inculpat a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore.

 

            Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 16/17.12.2015, pe fondul consumului abuziv de băuturi alcoolice, în timp ce se afla în locuința sa din localitatea Bocicoiu Mare, județul Maramureș, inculpatul Iepan Petru i-a aplicat victimei C.I. multiple lovituri cu un topor în zona capului, cauzându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia.

 

            La data de 31.03.2016, dosarul a fost înaintat instanței cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Maramureș.

                       

            Precizăm că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.