09.03.2020

          

 

COMUNICAT

 

           

             

            Urmare solicitărilor repetate ale mass-media referitoare la dispariția unei tinere cu domiciliul în județul Satu Mare,

 

    Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

              În seara zilei de 6 martie 2020, ora 19, Poliția municipiului Baia Mare a fost sesizată de către o persoană cu privire la dispariția fiicei sale în vârstă de 18 ani, elevă la un liceu din Baia Mare.

 

             La data de 7 martie 2020, lucrătorii poliției judiciare din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Baia Mare au procedat la consemnarea plângerii orale formulată în legătură cu dispariția tinerei în vârstă de 18 ani și s-a înregistrat dosar penal privind comiterea infracțiunii de lipsire de libertate.

 

               Pe baza materialului probator adminsitrat de către lucrătorii Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș,  la data de 8 martie 2020 s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale față de un suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate prevăzută de art. 205 alin.1 Cod penal, măsura dispusă fiind confirmată de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

 

              Prin ordonanța din data de 9 martie 2020, ora 420 s-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal, cercetările fiind efectuate în continuare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

                Din probele administrate până în prezent rezultă indicii care conduc la presupunerea rezonabilă că persoana vătămată a fost victima unei infracțiuni contra vieții comisă la data de 05 martie 2020.